Overslaan naar content

Security Officer

Utrecht, Utrecht, Nederland€ 3.200,04 - € 4.554,66 per maandQHSSE & Facility

Functieomschrijving

Utrecht | 32 - 40 uur


Heb jij een scherp oog voor veiligheid en risico’s? Ben jij een echte speurneus en zorgt jouw nieuwsgierigheid ervoor dat je doorzoekt tot de onderste steen boven is? Dan is dit een vacature voor jou!

In het kort

Als Security Officer ben je verantwoordelijk voor alle Security gerelateerde zaken, waaronder loss prevention, camerasystemen, toegangscontrole en criminaliteit (drugs, geweld, diefstal, bedreiging etc). Je initieert, ontwikkelt, borgt en evalueert beleid met betrekking tot security en zorgt er voor dat dit op GLS locaties wordt uitgevoerd en opgevolgd. Daarnaast zorg jij voor het creëren van inzicht en bewustwording rondom veiligheid. Op deze manier draag jij bij aan het continue verbeteren van de veiligheid binnen GLS Netherlands.


Je hebt als standplaats het hoofdkantoor van GLS Netherlands in Utrecht en je bent werkzaam voor alle GLS locaties. Je maakt onderdeel uit van de afdeling QHSSE (Quality, Health, Safety, Security, Environment) & Facility. Je rapporteert aan de Manager QHSSE & Facility.


Wat ga je doen?

 • Je adviseert rondom security gerelateerde zaken richting leidinggevende en district- en depot/vestigingsmanagers van GLS locaties;
 • Je voert onderzoeken uit van diefstal/fraude en veiligheidsrisico’s en je fungeert als contactpersoon voor politie/justitie;
 • Je levert periodiek vastgestelde ken- en stuurgetallen aan voor de managementrapportage en bent mede verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling hiervan;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het security budget;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het het initiëren, coördineren en uitvoeren van projecten ter bevordering van de veiligheid;
 • Het uitvoeren, analyseren en rapporteren van Security audits en het zorgdragen voor de opvolging van de acties door de verantwoordelijke(n).

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van Security;
 • Je hebt kennis van wet en regelgeving (o.a. AVG);
 • Je hebt kennis van diverse camera- en alarmsystemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring in een grote en complexe organisatie in een operationele omgeving is een pré;
 • Ervaring in het politievak en/of beschikken over een eigen politienetwerk is een pré.


GLS biedt jou

Een dynamische rol binnen een informele en groeiende organisatie, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van ondernemerschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. We zijn ambitieus en daarom wordt persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig. En je krijgt de mogelijkheid om je werktijden en werkzaamheden flexibel in te delen. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hierbij een passend salaris volgens cao (o.b.v. 40 uur) dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket*. Denk hierbij aan een opleidingsbudget, telefoon, laptop, leaseauto, collectieve pensioenregeling en uitzicht op een vast dienstverband.

*GLS is aangesloten bij cao Beroepsgoederenvervoer.


Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma . Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership – zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!

of