Overslaan naar content

e-Commerce / IT Implementation Specialist

Op locatie, Hybride
 • Utrecht (Nederland)
€ 3.264,04 - € 4.645,75 per maandCommercieel

Functieomschrijving

Utrecht | 32-40 uur


Weet jij hoe je (e-commerce) verzendoplossingen zo kan integreren, met de juiste interfaces, zodat we kunnen voorzien in de verzendbehoefte van de klant? En wil jij bijdragen aan de beste klantbeleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!


In het kort

Jij realiseert en test geïntegreerde (e-commerce) verzendoplossingen ten behoeve van de samenwerking tussen de klant en GLS. Denk hierbij aan integraties zoals Magento, Shopify, Lightspeed, WooCommerce, Picqer, SendCloud, NShift als wel met directe API-koppelingen. En alle andere platformen! Dit heeft als doel om op een laagdrempelige, persoonlijke en professionele manier te voorzien in de verzendbehoefte van de klant én de GLS standaard; of we nu 50 pakketten of 5.000 pakketten per dag versturen. Je hebt dan ook veelvuldig - nationaal en internationaal - contact met collega’s en externen (klanten, carrier integrators, leveranciers van (e-commerce) verzendoplossingen.


Je maakt onderdeel uit van de afdeling Customer Implementation en je werkt nauw samen met de afdeling Sales, IT Development en Operations. Je rapporteert aan de Director Sales Support and Major Accounts.


Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor een naadloze e-commerce integratie tussen de klant en GLS;
 • Je coördineert de voortgang van klant implementaties en stuurt bij waar nodig;
 • Je zorgt dat klanten meegaan in het lifecycle management van GLS;
 • Je bent nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe nationale of internationale producten/services;
 • Je onderhoudt contact met ‘carrier integrators’ ten aan zien van het up-to-date houden van de product/service portfolio.


Wat doe je niet?

 • Pakketten bezorgen;
 • Achteroverleunen;
 • Code schrijven;
 • Gesprekken uit de weg gaan.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding;
 • Je hebt kennis van (e-commerce) verzendoplossingen zoals API's, SQL, interfacing, plugins;
 • Je hebt affiniteit met logistieke processen en ervaring met operationele, commerciële en IT gerelateerde vraagstukken;
 • Je hebt een klantgerichte instelling en je bent communicatief zeer vaardig in zowel Nederlands als Engels.


GLS biedt jou

Een dynamische rol binnen een informele en groeiende organisatie, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van ondernemerschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. We zijn ambitieus en daarom wordt persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hierbij een passend salaris volgens cao (o.b.v. 40 uur) dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket.* Denk hierbij aan een opleidingsbudget, reiskostenvergoeding/thuiswerkvergoeding, telefoon, laptop, collectieve pensioenregeling en uitzicht op een vast dienstverband. Toppers houden wij natuurlijk graag aan boord!

*GLS is aangesloten bij de cao Beroepsgoederenvervoer.

Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma . Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership – zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!

of