Skip to content

Teamlead Inside Sales

Zwolle, Overijssel, NederlandCommercieel

Functieomschrijving

Zwolle | 32 - 40 uur


Vind jij het leuk om commerciële kansen te signaleren en daar actie op te ondernemen? Dan is dit een vacature voor jou!

In het kort

Nadat jij bekend bent met onze organisatie en de diensten die wij leveren, ga je snel aan de slag om je afdeling en haar klanten optimaal verder te helpen. Dagelijks heb je contact met de klanten uit jouw eigen regio, je directe binnen- en buitendienst collega(s) en alle uitvoerende afdelingen. Dit maakt jou dé steun en toeverlaat van de afdeling en een schakel tussen klant en organisatie.


Dagelijks ben je bezig met bedenken hoe je samen met jouw afdeling de teamportefeuille verder kunt uitbreiden en de buitendienst collega’s efficiënter kunt faciliteren. Natuurlijk vergeet je hierin je eigen portefeuille niet. De ene dag bel je met een klant over extra diensten die GLS aanbiedt en een andere dag adviseer jij je collega op de binnendienst hoe met een klant in gesprek te gaan over het uitbreiden van zijn volume. Aan het eind van de week maak je de balans op: door middel van een cijfermatige onderbouwing laat jij aan de organisatie zien wat er op de binnendienst goed is gegaan en waar voor jou en je team nog kansen en mogelijkheden liggen. Volgende week heeft nog veel meer uitdagingen in petto!


Daarnaast ben je ook actief in management ondersteuning en projecten. Het is een zeer veelzijdige job voor een veelzijdig persoon.

Het sales team van district Oost bestaat uit: twee Inside Sales Representatives, een Teamlead Inside Sales, acht accountmanagers buitendienst en je rapporteert aan de Salesmanager. Daarnaast werk je nauw samen met je operationele collega’s, zoals de depotmanagers.


Wat ga je doen?

 • Je coördineert de werkzaamheden op de binnendienst;
 • Je realiseert nieuwe omzet en bindt nieuwe en bestaande klanten aan de organisatie;
 • Je verkoopt zelfstandig diensten van GLS aan nieuwe en bestaande klanten;
 • Je signaleert kansen en mogelijkheden om jezelf te verbreden en je kennis te vergroten door deel te nemen aan projecten binnen de organisatie;
 • Je ondersteunt management met rapportages en analyses van commerciële vraagstukken.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde (mbo+ of) hbo-opleiding;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een commerciële functie;
 • Je hebt ervaring met leidinggeven;
 • Je hebt ervaring met excel;
 • Je hebt ervaring met projecten en management ondersteuning;
 • Je hebt ervaring met B2B-outbound bellen;
 • Je bent communicatief zeer vaardig in zowel Nederlands als Engels;
 • Je hebt humor, een positieve insteek en een gezonde drive om je collega’s te ondersteunen!


GLS biedt jou

Een dynamische rol binnen een informele en groeiende organisatie, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van ondernemerschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. We zijn ambitieus en daarom wordt persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig. En je krijgt de mogelijkheid om je werktijden en werkzaamheden flexibel in te delen. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hierbij een salaris en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket*. Denk hierbij aan een opleidingsbudget, laptop, collectieve pensioenregeling en uitzicht op een vast dienstverband.

*GLS is aangesloten bij CAO Beroepsgoederenvervoer.


Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma. Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership - zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!