Skip to content

Marketing & Communication Advisor

Utrecht, Utrecht, Nederland€ 2.958,6 - € 4.379,48 per maandMarketing & Communicatie

Functieomschrijving

Utrecht | 32-40 uur


Jij laat je niet zomaar alles vertellen. Als marketing en communicatiegoeroe weet jij namelijk precies hoe je een boodschap zo efficiënt mogelijk van A naar B krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat jij onze nieuwe Marketing & Communication Advisor wordt!


In het kort

Als Marketing & Communication Advisor weet je met jouw marketing- en communicatie-uitingen via de juiste kanalen feilloos de doelgroep te bereiken. Je komt in aanraking met alle disciplines binnen de organisatie, hier komt een veelzijdigheid aan marketing en communicatie bij kijken. Je krijgt energie van zowel interne communicatie als marketingcampagnes. Met onze recente rebranding kom je op een afdeling die volop in beweging is!


Je werkt in een team samen met de Copywriter, junior Marketing & Communication Advisor en de Directiesecretaresse. Daarnaast werk je nauw samen met het (externe) PR-bureau, diverse afdelingen intern en de Centrale Directie. Je rapporteert aan de Manager Communication & Executive Office.


Wat ga je doen?

 • Je denkt proactief mee en adviseert over de te volgen marketing- en communicatiestrategie en de positionering van het merk GLS;
 • Je ontwikkelt en implementeert het interne en externe communicatiebeleid binnen GLS Netherlands;
 • Je ontwikkelt marketing- en communicatie-uitingen die duidelijk en relevant zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webcontent, drukwerk en online advertising;
 • Je voert analyses uit van Google AdWords, Analytics en My Business;
 • Je zet mailingen op en voert ze uit in samenwerking met Sales;
 • Je stelt project- en communicatieplannen op en voert ze uit.

Vereisten

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting communicatie of marketing;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie: je hebt kennis en ervaring met de professionele toepassing van zowel offline als online communicatiemiddelen;
 • Je bent goed met programma’s als Adobe Premiere, InDesign, Illustrator en Photoshop;
 • Je hebt ervaring met CMS;
 • Je schrijft foutloos Nederlands en vertaalt teksten moeiteloos van Engels naar Nederlands of andersom;
 • Je bent doortastend, sociaal en daadkrachtig. Met deadlines ben je op je best!


GLS biedt jou

Een dynamische rol binnen een informele en groeiende organisatie, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van ondernemerschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. We zijn ambitieus en daarom wordt persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gestimuleerd. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hierbij een passend salaris volgens cao (o.b.v. 40 uur) dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket*. Denk hierbij aan een opleidingsbudget, laptop, telefoon collectieve pensioenregeling en uitzicht op een vast dienstverband.

*GLS is aangesloten bij de cao Beroepsgoederenvervoer.


Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma . Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership – zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!