Skip to content

(Junior) Customs Consultant/ Declarant

Utrecht, Utrecht, Nederland€ 2.958,6 - € 4.379,48 per maandCentral Services & Customs

Functieomschrijving

Utrecht | 32 - 40 uur


Ben jij geïnteresseerd in logistieke processen? Wil je meer kennis opdoen over douanezaken? Heb je de ambitie om een Brexit specialist te worden? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

In de rol van (toekomstig) declarant geef je advies, draag je oplossingen aan over in- en uitvoeraangiften van internationale zendingen. Je kan je administratieve taken afwisselen met (licht) fysiek werk: uit de rolcontainers mogen de pakketten gesorteerd worden voor de juiste administratieve verwerking. Je werkt samen in een team van declaranten en je werktijden zijn dagelijks van 6.00 uur tot 14.30 uur. Als je je vakdiploma nog niet in je bezit hebt, dan faciliteren wij je in het volgen van de vakopleiding tot declarant.


Je wordt onderdeel van de afdeling Customs en je rapporteert aan de Manager Central Services en Customs.


Wat ga je doen?

  • Je verzorgt de in- en uitvoeraangiften en de opmaak en controle van documenten in geautomatiseerde systemen (zoals NCTS);
  • Je onderhoudt contacten met de douane en klanten en fungeert als tussenpersoon;
  • Je verzorgt de administratie, incasso’s-inklaringen en de maandelijkse aangifte naar het Centraal Bureau voor de Statistiek;
  • Je adviseert en informeert medewerkers en klanten op het gebied van douanezaken en het oplossen van problemen die verband houden met douane activiteiten;
  • Je bent bezig met het continu optimaliseren van de operationele en administratieve proces flows.

Vereisten

Wat breng jij mee?

  • Je hebt mbo+ of hbo-werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur al enige logistieke werkervaring;
  • Je hebt interesse in de Europese en nationale douanewetgeving en de regelgeving met betrekking tot btw;
  • Je bent accuraat, stressbestendig en beschikt over organiserend vermogen;
  • Je hebt een klantgerichte instelling en je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.


GLS biedt jou

Een dynamische rol binnen een informele en groeiende organisatie, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van ondernemerschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. We zijn ambitieus en daarom wordt persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn aanwezig. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hierbij een passend salaris volgens cao (o.b.v. 40 uur) dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket*. Denk hierbij aan een opleidingsbudget, laptop, collectieve pensioenregeling en uitzicht op een vast dienstverband.

*GLS is aangesloten bij cao Beroepsgoederenvervoer.


Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma . Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership – zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!