Skip to content

Director People & Strategy

Nederland, Utrecht, UtrechtHR

Functieomschrijving

Utrecht | 32 - 40 uur

‘Step up’ is jouw credo. Verbinden, structureren, initiëren, enthousiasmeren, operationaliseren en analyseren zijn de competenties uit jouw competentietoolbox. Jij kunt die als geen ander inzetten om organisatiedoelen te bereiken. Je combineert een heldere en prikkelende visie met een gezonde ‘can do’-mentaliteit.

De functie

In onze strategische roadmap zijn ambities geformuleerd waarbij ‘People’ op alle fronten dé cruciale succesfactor is. Die ambities zijn geformuleerd op o.a. het terrein van:


GROWTH | DIGITIZATION | PARTNERSHIP | ENGAGEMENT | QUALITY


GLS Netherlands is een dynamisch bedrijf in een markt die volop in beweging is. Onze missie bestaat uit organisatie-ontwikkeling en groei. Dit vraagt een grote mate van ondernemerschap en flexibiliteit van de Director People en Strategy. Jij neemt de lead in het samenbrengen en concretiseren van de bijbehorende ambities naar strategische GLS Netherlands doelen en projecten. Je borgt de strategische projectvoortgang van onze programma’s en bent programmahouder van de programma’s People en Quality. Daarnaast zorg je ervoor dat de organisatie klaar en wendbaar is om te excelleren. Je bent de drijvende kracht achter change management en onze bedrijfswaarden en –cultuur. Een onmisbare schakel dus!


Dagelijks zijn ruim 1.600 mensen (direct en indirect) enthousiast en bevlogen aan het werk voor GLS Netherlands. Zij maken het verschil en jij gaat er – samen met je teams HR en QHSSE & Facility - voor zorgen dat GLS Netherlands ook voor hen steeds weer het positieve verschil maakt. Jij kent de behoeften en de drijfveren van de in- en externe stakeholders en weet de overeenkomsten met die van GLS Netherlands te versterken en in te zetten om tot gewenste resultaten te komen.


Je stelt de doelen en kaders voor HR en QHSSE & Facility vast en bent verantwoordelijk voor 2 teams: HR, geleid door manager Anne-Marie (circa 7 FTE) en QHSSE & Facility, geleid door manager Raymond (circa 5 FTE). Je maakt deel uit van het Centrale Management Team en rapporteert aan de Managing Director van GLS Netherlands. Je werkt voornamelijk vanuit het hoofdkantoor van GLS Netherlands (Utrecht). Binnen de GLS Group onderhoud je de contacten met betrekking tot People, Culture & Strategy.

Vereisten

Wat breng jij mee?

  • Humor en spontaniteit!
  • Deze functie vraagt om academisch werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Daarnaast heb je uitgebreide werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie binnen in een dynamische (productie)organisatie;
  • Je hebt succesvol dynamische veranderingen doorgevoerd en hebt aantoonbare ervaring in het ontwikkelen, implementeren en borgen van strategie en beleid in het algemeen en op het gebied van HR en QHSSE & Facility in het bijzonder;
  • Je weet je goed staande te houden in een stevig en breed stakeholderveld en bent koersvast zonder star te zijn;
  • Je bent een strategisch denker, gecombineerd met een pragmatische aanpak tot innoveren en professionaliseren.


GLS biedt jou

Een strategische rol binnen een informele en internationale organisatie met een ambitieuze groeidoelstelling voor de komende jaren. Binnen GLS Netherlands is veel ruimte voor autonomie, persoonlijke inbreng en creativiteit. Het tonen van eigenaarschap wordt bij GLS gesteund en gewaardeerd. Daarnaast ga je samenwerken met de leukste collega’s!


Natuurlijk hoort hier een marktconform salaris bij - afhankelijk van werkervaring tot 110k all in per jaar - en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket*. Denk hierbij aan een opleidingsbudget, reiskostenvergoeding/thuiswerkvergoeding, leaseauto, telefoon, laptop, motiverend bonuspotentieel en een collectieve (excedent)pensioenregeling.

*GLS is aangesloten bij de cao Beroepsgoederenvervoer.


Werken bij GLS

Pakketten bezorgen van mens tot mens, met zorg en aandacht, dat is waar we goed in zijn. GLS Netherlands is een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Nederland. Vanuit onze vijftien locaties in Nederland bezorgen we ieder jaar miljoenen pakketten vol ambities, dromen en hoop bij talloze ontvangers. Daarbij zijn we ons volledig bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij door middel van ons ThinkResponsible programma . Onze waarden, de vijf P’s - Positief, Persoonlijk, Professioneel, Proactief en Partnership – zijn de basis van ons succes en geven ons richting voor de toekomst. Samen gaan we voor kwaliteit!